About Me

Η φωτογραφία μου
Θεσ/νίκη, Greece
...είμαι εδώ κι αντέχω...κι ας φυσάει από παντού !!!!

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

θανατηφόρες φόλες

Λίγες ώρες μετά την χθεσινή μου ανάρτηση διάβασα για τις θανατηφόρες φόλες που κάποιος αχαρακτήριστος πετάει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να απαλλαγεί από τα αδέσποτα σκυλιά - γατιά ? Τα θύματα πολλά, δεν είναι μόνο αδέσποτα αλλά κι έτσι να ήταν, αναρωτιέμαι για πιο λόγο και με ποιό δικαίωμα, από πού κι ως πού, ο τύπος αυτός αποφάσισε να βγάλει από την μέση ζωντανά πλάσματα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας και συχνά γίνονται σάκοι του μποξ για ανθρώπινη εκτόνωση .
Για την κατάσταση τους είμαστε συνήθως υπεύθυνοι εμείς, τα παίρνουμε, τα βαριόμαστε, τα παρατάμε, δεν τα στειρώνουμε, δεν τα φροντίζουμε, δεν υπάρχει μέριμνα από τους δήμους (ευθανασία για να ξεμπερδεύουν γρήγορα)   και μετά μας χαλούν την άθλια αισθητική των τραπεζοκαθισμάτων ή δεν ξέρω τί άλλο κουβαλάει ο καθένας στο αρρωστημένο του μυαλό. Δεν είμαι καμιά κολλημένη  φιλόζωη, ούτε γράφω γιατί έχω κι εγώ σκυλί, αναλαμβάνω  την ευθύνη για ένα ζωντανό από την στιγμή που το υιοθέτησα φροντίζοντας το ίδιο, προσπαθώντας να μην ενοχλώ τους γύρω μου, θεωρώ βάρβαρη τη συμπεριφορά αυτού του είδους απέναντι σε αδέσποτα και μη   και δεν θα ήθελα να βρεθώ στην θέση των ανθρώπων που χάσανε στα καλά καθούμενα το φιλαράκι τους!!!
Διάβασε την παντοτινή απόδραση του Δάνου Δανηιλίδη ταξιδεύοντας 10 χρόνια με τον Φιντέλ http://www.facebook.com/?ref=home#!/notes/danos-danielides/Παντοτινή-απόδραση/158747390849849
Αυτό που έχω να πω απευθυνόμενη σε όλους αυτούς (και είναι πολλοί δυστυχώς) τους ανεγκέφαλους που ούτε τ’ άντερά τους δεν ανέχονται είναι τα εξής :
Κλειστείτε στα αποστειρωμένα με χημικά διαμερίσματά σας, αναπνεύστε το καυσαέριο των καθώς πρέπει πόλεων σας, πάρτε και καμιά χούφτα ψυχοφάρμακα μπας και ισορροπήσετε το αρρωστημένο αυχαρίστητο μυαλό σας θρασύδειλοι και άθλιοι και μην νομίζετε ότι η αυτοδικία είναι προνόμιο σας αϊ σιχτίρ πρωί  πρωί……………φούντωσα !!!

η εικόνα είναι από το www.econews.gr

11 σχόλια:

caeser είπε...

Κάθε φορά που τυχαίνει να διαβάζω κάτι παρόμοιο (όπως το άρθρο του Δάνου Δανηιλίδη), απλά ...αρρωσταίνω!
Ούτε να διαβάζω δεν αντέχω για τα τερατουργήματα τέτοιων βαρβάρων, που θέλουν να λέγονται και άνθρωποι! Ανθρωποειδή είναι, όχι άνθρωποι! Αι σιχτίρ (...και από μένα effie!) κάφροι!

magda είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο να εκνευρίζεσαι κι εγώ είμαι θυμωμένη.
Κι όλα ξεκινούν από την ανευθυνότητα...
Ορισμένοι νομίζουν ότι τα ζωάκια είναι παιχνίδια γι αυτούς η τα παιδιά τους και μόλις τα βαρεθούν η ζοριστούν τα πετάνε...

Jolly είπε...

Δεν μπορώ καν να σκεφτώ πως κάποιοι ξυπνάνε ένα πρωί και λένε:ωραια μέρα σήμερα......... ας δολοφονήσουμε μερικές ψυχές,έτσι μόνες που είναι δεν θα λείψουν από κανέναν....!
Πόσο πολύ απατώνται αυτά τα καθάρματα να ξέραν μόνο...και σκέφτομαι την κα Η.. η οποία πριν μερικά χρόνια είχε στειρώσει χιλιάδες γάτες στην Θεσσαλονίκη με δικά της έξοδα παρακαλώ,μέχρι και ειδικευμένο γιατρό από την Αγγλία είχε φέρει,η γυναίκα είχε πάθει υπερκόπωση σε κάποιο σημείο!!!Και έρχονται αυτοί οι ακατανόμαστοι και έτσι απλά αφαιρούν το δικαίωμα ενός ζωντανού να φανεί χρήσιμο στην αλυσίδα που λέγεται ζωή....

lourdi lourdaki είπε...

ΑΧ...ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ..
ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΝΑ ΔΕΙΣ..
ΔΕΜΕΝΑ ΜΕ ΚΟΝΤΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΕ ΒΑΡΕΛΙΑ ΜΕΣΑ..
ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ..
ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...
ΠΟΣΟ ΘΥΜΟ ΕΧΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ...
ΣΥΜΦΩΝΩ..ΚΑΦΡΟΙ...ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ..
ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ!

Ανώνυμος είπε...

πολυ λυπηρο!!καλως σε βρισκω

effie... είπε...

Ceaser κι εγώ δεν άντεξα γι'αυτό μου βγήκε έτσι σήμερα η ανάρτηση

Μάγδα και Ολυμπία τι να λέμε αν αρχίσουμε θα γράψουμε σελίδες...

Λούρδη νομίζω πως στην επαρχία είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα

Κόκκινο φουστάνι καλώς όρισες

καλό βράδυ ...

Μαίρη (Ginger) είπε...

Δεν τα αντέχω αυτά effie μου. Αλλά πίστεψέ με, παντού τα πάντα. Την Κυριακή πήγα επίσκεψη στην Ουγγαρέζα κουμπάρα μου και είδα ότι είχε στον κήπο της καινούργιο σκυλάκι (έχει άλλα 3). Ηταν μισομαδιμένο και φοβισμένο. Δεν πλησίαζε κανέναν. Μου είπε ότι πρίν βδομάδες μπήκε μέσα στον κήπο τους και είχα στο λαιμό του φανερά σημάδια που έδιχναν ότι κάποιος είχε προσπαθήσει να το πνίξει. Για μένα τέτοιοι άνθρωποι δεν είναι επικίνδυνοι μόνο γιά τα ζώα αλλά και γιά τους άλλους ανθρώπους γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι δωθήσης της ευκαιρίας δεν θα διστάσουν να το κάνουν σε παιδί.

Τους συχαίνομαι όσο τίποτα. Καλή σου μέρα.

ΜΑΡΙΒΙΛΗ ΤΣΟΛΑΚΟΥ είπε...

Αχ ρε Effie μου. Ότι και να πω είναι λίγο . Κι εδώ στο Ναυπλιο χαμός γίνετε.
Έκανα ένα βήμα να συμμετέχω σε ένα φιλοζωικό που προσπαθουσαν εδώ και χρόνια να φτιάξουν, αλλά μόλις είδα ότι δεν κάνει για μένα για πολλούς και διαφόρους λόγους...έκανα πίσω.
Αυτή τη στιγμή τα αδέσποτα έχουν εξαφανιστεί απο την πόλη μου, όλοι γνωρίζουν ποιοί είναι αυτοί που ρίχνουν τις φώλες, αλλά κανένας δεν παίρνει ρίσκο να αναφέρει κάτι!! Ο νοών νοείτω!!

Afroditi Dionysopoulou είπε...

Απαράδεκτες καταστάσεις και θέλουμε να λεγόμστε πολιτισμένοι λυπάμαι , ντρέπομαι , θυμώνω ...

☆sapphire είπε...

Thanks for your visit. I really appreciate your encouragement.
Oh, Greece! I've been to your country when I was a college student. I love Greece! I sailed around the Aegean Sea for a week as well. Unforgetable memory!

Γιάννα είπε...

Δυστυχώς σαν λαός δεν αγαπάμε τα ζώα...περισσότερο τα βλέπουμε σαν ιδιοκτησία μας που μας δίνει το δικαίωμα να τους κάνουμε ότι θέλουμε χωρίς να δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν...Όταν πριν απο λίγους μήνες δυο νεαροί-τέρατα άρχισαν να κυνηγάνε με ένα θηριώδες τζίπ και τελικά κατάφεραν να σκοτώσουν τον κούκλο περσικό γάτο μου, η αντιμετώπιση που είχα απο παντού ήταν στο στύλ "και αν τιμωρηθούν τι θα κερδίσεις"...ή "μη το ψάχνεις θα μπλέξεις με δικαστήρια"... Χώρια που δεν ερχόταν κανείς για μάρτυρας!!!
Τι να πώ το αϊ σιχτίρ είναι πολύ λίγο για να βγάλεις την αγανάκτηση σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

έγινα και top