About Me

Η φωτογραφία μου
Θεσ/νίκη, Greece
...είμαι εδώ κι αντέχω...κι ας φυσάει από παντού !!!!

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

τεμπελιές…


Η πιο ωραία στιγμή του χρόνου, η αλλαγή της ώρας, που από τα παιδικά μου χρόνια σηματοδοτούσε το τέλος του παλιοχειμώνα. Μεγαλώνουν και  φωτίζονται οι μέρες κι αρχίζει η  φουσκωδενδρίαση όπως την λέω εγώ….η προσπάθεια του οργανισμού να προσαρμοστεί στην άνοδο της θερμοκρασίας και στη φούντωση  της φύσης… όπου και να γυρίσεις, από τα ζουζούνια, τα χορτάρια, τα δένδρα, όλα αναπτύσσονται με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς, μια έκρηξη μεγατόνων !!! Πώς να μην επηρεαστεί κανείς ???
Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, οι πόρτες και τα παράθυρα έμειναν ανοιχτά μέχρι αργά το απόγευμα, γέμισε το σπίτι φρέσκο αεράκι  και μυγάκια,  ρούφηξαν και τα σώματα ήλιο, ήλιο, ήλιο….πώς αγαπιέται αυτήν την εποχή, τον αναζητάς…όμορφο τριήμερο ράθυμο !
Θες η αλλαγή της ώρας που τάραξε το βιολογικό μου ρολόι, θες ο μπακαλιάρος με την σκορδαλιά που μ’ έριξαν σε λήθαργο,, ίσως το πολύ κρασί, μπορεί  και οι φουσκωδενδριές…να’ τες οι εαρινές τεμπελιές …..Ααααχχχχχ  Άνοιξη  !!!
Παραμέλησα και την μπλογκογειτονία μου αλλά επανήλθα και ξεκινάω τις επισκέψεις καλές μέρες να έχουμε  !!!


12 σχόλια:

Ιωάννα είπε...

Άνοιξη ευωδία πανέμορφων λουλουδιών, τιτιβίσματα πουλιών, Ανάσταση, και φτερουγίσματα ψυχών.
Σίγουρα μετά από μια "βαριά χειμωνιά" όλοι καλωσορίζουμε την άνοιξη κι ας έρθουν και οι εαρινές τεμπελιές. Χαλάλι τους
Καλή εβδομάδα και καλή συνέχεια!

ΜΑΡΙΒΙΛΗ ΤΣΟΛΑΚΟΥ είπε...

Μη μου πεις οτι ακομα δεν εχεις συνελθει απο τη σκορδαλια!! ποσο εφαγες παιδάκι μου;;; χαχαχα
πραγματι ειναι ολα τοσο ομορφα αυτες τις μερες οταν εχει λιακαδα:-))κι εγω το σπιτι ολη μερα ανοιχτο το εχω!!

VAD είπε...

Δὲν ἔχω κέφι γιὰ δουλειά,
πάλι μὲ δέρνει τεμπελιὰ
καὶ κάθομαι στὸ στρῶμα...
Βρίσκω τὸ σῶμα μου βαρὺ
καὶ ὀλ᾿ ἡ γῆ δὲ μὲ χωρεῖ
κι ὁ οὐρανὸς ἀκόμα.

Ο Γ.Σουρής μας δειχνει το δρόμο:)

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα και καλη εβδομαδα!

λατρευω τη φυση ανθισμενη!

effie... είπε...

@ Μαριβίλη, ένα θα σου πώ, το Σάββατο, σκότωνα δεινόσαυρο στα 10μέτρα με μία εκπνοή...χαχαχα !!! μ'αρέσει να τα μεγαλοποιώ λιγάκι ;-)
@ VAD το ποιηματάκι ταιριάζει γάντι !!! Ευχαριστώ :-)

leondokardos είπε...

Ε ναι, σήμερα θα συμφωνήσω μαζί σου!!
Η Άνοιξη είναι η αγαπημένη μου χρονική περίοδος. Μεγαλώνει η μέρα και αυτό μ΄αρεσει πολύ. Τα πάντα ανθίζουν, τα βλέπεις να ζωντανεύουν. Το δειλινό πέρνει εκείνο το υπέροχο κιτρινοκόκκινο χρώμα.
Μου φέρνει φυσικά μιά μελαγχολία όλη αυτή η κατάσταση- οι ψυχίατροι λένε οτι για τους ευαίσθητους η άνοιξη είναι επικίνδυνη- αλλά μπρος στην ομορφιά της.....
Έφαγα σκορδιλιά μπαρούτι στις 25, κεφαλωνίτης γαρ.

next_day είπε...

Άνοιξες και σε αυτό το σπιτάκι σου βλέπω τα παράθυρα και μας πλημμύρισες με αισιόδοξες μυρωδιές!!!

Φιλί Διαμαντένιο!

effie... είπε...

@ leondokarde δε γίνεται να συμφωνούμε σε όλα έτσι ? :-) όσο για το επικίνδυνο της άνοιξης και του άστατου χαρακτήρα της... δε βαριέσαι τι θα ήταν η ζωή χωρίς ρίσκο σε όλα τα επίπεδα εννοώ! Εποχές και ζωές ένα κουβάρι...την καλημέρα μου

@ next-day, ναι μωρέ μπουχτίσαμε πια κλεισούρα ;-)

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Καλώς μας ήρθε η Άνοιξη, κι ας μην συνηγορεί τίποτ άλλο μέχρις στιγμής, εμείς, εκεί! Επιμένουμε εαρινά κι αισιόδοξα, όσα αστραπόβροντα κι αν πέφτουν..

caeser είπε...

Ναι, ρε παιδί μου... Αυτές οι ανθρώπινες ορμόνες μας, τρελαίνονται με το που μας βλέπει ο ήλιος και μυρίζουμε και λίγες ανθισμένες λεμονιές... Βαράνε κόκκινο! Μαζί τους τρελαίνονται και τα μαμούνια (που μπαίνουν μέσα στο αυτοκίνητο και βαράει ο συναγερμός στα καλά καθούμενα να μας ειδοποιήσει για το λαθρο...κούνουπο!).
Τώρα βάλε και τις καταχρήσεις (βλέπε σκορδαλιά!), τις φουσκοδεντριές που λες και 'συ... Βάλε και το "μια φούντωση ...μια φλόγα ...έχω μέσα στην καρδιά..." που λέει και ο Βαμβακάρης... Πρόσθεσε και λίγο την αλλαγή της ώρας και την άνοδο της θερμοκρασίας... Να, πως έρχεται και δένει η συνταγή για το γλυκάκι που λέγεται "ΤΕΜΠΕΛΙΕΣ"!
Πάντως αν κάνεις ΥΠΟΜΟΝΗ (να περάσει η άνοιξη) ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ (να μην μειωθεί κι'άλλο ο μισθός σου), σε βλέπω να πηγαίνεις διακοπές και φέτος, για να χαρείς τις ΤΕΜΠΕΛΙΕΣ όπως εσύ γουστάρεις! :-))

effie... είπε...

@ Ρεγγίνα καλώς όρισες κι εσύ...επιμένουμε αισιόδοξα !!!!

@ Caeser, δυστυχώς τα πράγματα είναι τόσο ζόρικα που αρκούμαι σε τριήμερα απόλυτης τεμπελιάς μόνο, όσο για τις καλοκαιρινές διακοπές...άγνωστο τι θα προκύψει μέχρι τότε...κάθε μέρα που περνάει είμαι ευχαριστημένη που την επόμενη θα δουλέψω !!! Τα χαρτιά των απολύσεων πέφτουν βροχή γύρω μου οπότε το μόνο που μου μένει είναι Υπομονή & Όνειρα !!! :-)

magda είπε...

Πόσο όμορφα περιγράφεις την άνοιξη, ακόμα και η φωτογραφία σου είναι υπέροχη !!!
Σ εμάς εδώ δεν γέμισε ακόμα ο κήπος μυρωδιές, κάνει βροχή και ψύχρα.
Περιμένω να νιώσω κι εγώ αυτό το συναίσθημα της αναγέννησης !
Καλό Σαββατοκύριακο και πολλά φιλάκια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

έγινα και top