About Me

Η φωτογραφία μου
Θεσ/νίκη, Greece
...είμαι εδώ κι αντέχω...κι ας φυσάει από παντού !!!!

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

αυτός ο Νοέμβρης...

...είναι μέρες τώρα, όταν βγαίνω στο μπαλκόνι για να καπνίσω τα βράδυα, ο αέρας φέρνει μυρωδιές που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν πόλη .... αλλά  χωριό ορεινό στο καταχείμωνο.
Φέτος τα τζάκια άναψαν "άξαφνα"  πρίν από τους καυστήρες, φουντώνουν σε καθημερινή βάση και στις  πυλωτές των πολυκατοικιών τα στοιβαγμένα ξύλα στην κυριολεξία  ξεχειλίζουν ...

.............θα πάει η πατάτα σύννεφο αδέεελφια !!!  Πάρτε μια πρόγευση.

8 σχόλια:

Thalassenia είπε...

Χμ! Οι πατατοφάγοι!

Βραστές με λαδολέμονο ή και ψητές στα τζάκια.

φιλιά

VAD είπε...

E,ορφανη πατάτα στο τζάκι;Εντάξει, μωρε,κι ενα λουκανικάκι θα μπει,δε θα μας λειψει....τωρα αν στερηθώ το...φουαγκρά,ε,θα δουμε:)

caeser είπε...

Τι μπαίνεις στο πειρασμό ρε Έφη? Πάρε ηλεκτρονικό τσιγάρο να ατμίζεις μέσα στο σπίτι και έτσι να αποφεύγεις το μπαλκόνι...:-)

Πάντως και εδώ μιά απο τα ίδια είναι.. και αν και μυρίζει τόσο όμορφα το καμμένο ξύλο, οι γειτόνισσες φροντίζουν να μαζεύουν τις μπουγάδες τους, επειδή "τσικνίζει" τα απλωμένα ρούχα... (ο καθένας με το πόνο του...)

Απίθανος, για να μην πω ότι σε λίγο θα είναι και επίκαιρος, αν δεν είναι ήδη, ο πίνακας του Van Gogh!

effie... είπε...

Αυτό που ήθελα να πώ με την σύντομη αυτή ανάρτηση είναι οτι ο αερας μυρίζει φτώχεια και τα σημάδια της πια δεν κρύβονται όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν για το αντίθετο ακόμα και με εκβιασμούς....
Καλές οι πατατούλες -δεν λέω- με λεμονάκι και ριγανη, φουρνιστές ή τζακάτες, πουρέ ή στην κατσαρόλα αντε και με κανένα λουκάνικο τις Κυριακές και τις εορτές !!!
Όσο για το φουαγκρά, όποιος αλήθεια τρώει τα συκώτια ενός πουλιού που το ταϊζουν μέχρι σκασμού, έχει ήδη διαφύγει προς Ελβετία μεριά...
Και σε λίγο καιρό, είμαι σίγουρη οτι θα σταματήσει και το δικό μου μαρτύριο να βγαίνω στο μπαλκόνι να φουμάρω γιατί απλά δεν θα έχω αυτη την κραυγαλέα ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ.

magda είπε...

Ναι, το άκουσα στην τηλεόραση.
Ο τόνος των ξύλων στοιχίζει 180 ευρώ και ο κόσμος έχει στραφεί στις ξυλόσομπες και στα τζάκια.
Πολλά φιλάκια

Jolly είπε...

ΤΕΛΕΙΟ !!!!!!!!!

teo chris είπε...

Μακάρι να έχει ο κάθε κάτοικος αυτής της χώρας πατάτες και ένα τσιγάρο..Μέχρι να μας τα στερήσουν και αυτά..

Σάββας είπε...

Θα πρέπει ακόμη και τώρα να βλέπουμε τα πράγματα θετικά. Άλλωστε με το να σκεφτόμαστε αρνητικά δεν βοηθάμε την κατάσταση αλλά ούτε βρίσκουμε και κάποια λύση. Το τζάκι είναι κάτι που από τα παλιά χρόνια συμβόλιζε την παρέα, την συντροφιά. Τα καλύτερα παραμύθια δημιουργήθηκαν ή ειπώθηκαν μπροστά από ένα τζάκι με τον ήχο του ξύλου που καίγεται. Όσο για τις πατάτες είτε είναι βραστές, είτε τηγανιτές να λέμε δόξα τω θεό που έχουμε και αυτές. Θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι χειρότερα, αλλά είπαμε...σκεφτόμαστε μόνο θετικά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

έγινα και top