About Me

Η φωτογραφία μου
Θεσ/νίκη, Greece
...είμαι εδώ κι αντέχω...κι ας φυσάει από παντού !!!!

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

...μετά τα λούλουδα...

Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω ...Όχι καλέ μη τρομάζεις με τον σταυρό που σου κοτσάρισα φαρδύ - πλατύ ... σε νοσοκομείο έτρεχα αλλά για μια προγραμματισμένη επέμβαση της μανούλας μου. Αλλάξαμε γόνατο εξ' ολοκλήρου, τιτάνιο μασίφ, αθάνατο υλικό και ελπίζω σε λίγο καιρό να τρέχει άνετη, αεράτη και χωρίς προβλήματα.  Πολύ το γόνατο...σου λέω, πήγαιναν κι έρχονταν οι χειρουργημένοι και οι περισσότερες γυναίκες !!! Κορίτσια τα γονατάκια σας και τα μάτια σας !!! 
Το νοσοκομείο...καλό...σχεδόν....δηλαδή...καλό με την πρώτη ματιά .....με την δεύτερη .......ε.....μμμμμ
Νοσοκομείο κόσμημα όπως χαρακτηρίστηκε για τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, καινούριο ευάερο, ευήλιο, μεγάλοι θάλαμοι, σχετικά καθαρό, αλλά......αναμονή για να χειρουργηθείς με τους μήνες, φαγητό αηδία, άθλιο να μην θες να το δεις,  έλλειψη φαρμάκων, κάποιες ενέσεις για την ακρίβεια τις αγοράσαμε εμείς από φαρμακείο γιατί το νοσοκομείο δεν είχε, χαρτί υγείας με το σταγονόμετρο, κουβέρτα με το ζόρι έβρισκες, μαξιλάρι για να μην κοκαλώσει το χειρουργημένο πόδι δεν υπήρχε, όσο για τα σεντόνια.....με αυτά που μπαίνεις με αυτά παίρνεις εξιτήριο δεν φτάνουν για όλα τα κρεβάτια. Τα δικά μας μάλιστα ήταν σχεδόν λιωμένα και μετά τις τρεις μέρες σχίστηκαν κιόλας. Μιλάμε για δεκαήμερη νοσηλεία έτσι ? Θα μου πεις, έλα μωρέ τώρα τα σεντόνια σε μάραναν.....Όλα  και τα σεντόνια, περί αξιοπρέπειας θυμόμαστε τίποτα ή όχι ???

Με τρομάζει το γεγονός ότι  παραβλέπουμε συνέχεια λέγοντας "ας βγω από δω μέσα με το καλό και δεν βαριέσαι.....πάλι καλά ήταν " και συμβιβαζόμαστε συνεχώς με το ελάχιστο.... Αφού έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι μήπως είμαι ιδιαιτέρως υποχόνδρια, περίεργη  και εκτός πραγματικότητας. Πολύ πιθανό να υπάρχουν αρκετοί που να γελάνε με τα πταίσματα που περιγράφω.... δεν ξέρω.
Αυτό που με στεναχωρεί και να σου πω μ' εκνευρίζει κιόλας, είναι ότι αν συγκρίνεις το συγκεκριμένο νοσοκομείο με αυτό που επικρατεί σε άλλα, λες χλιδή !!!
Αν το δεις όμως σε σχέση με αυτό που θα έπρεπε να προσφέρει σήμερα το  2011,  από τα σημαντικότερα μέχρι τις λεπτομέρειες, εκεί τα πράγματα δεν είναι τόσο ευχάριστα ....
Έχω έναν καλό λόγο όμως και μ' αυτόν θα τελειώσω, για το προσωπικό που εκτός μιας περίπτωσης, οι περισσότεροι νοσηλευτές προσπαθούσαν να κάνουν τη δουλειά τους και να προλάβουν να εξυπηρετήσουν παρόλες τις δυσκολίες και ελλείψεις. Ελπίζω να μην μπουχτήσουν και αναισθητοποιηθούν μόλις "παλιώσουν" κι αυτοί....

Έτσι μετά τα λούλουδα και τα τραγούδια της πρωτομαγιάς, είχαμε τα νοσοκομεία. Τέλος καλό, όλα καλά....τώρα επέστρεψα και έχω αρκετό διάβασμα και επισκέψεις για να καλύψω τις 15 μέρες που έλειψα. Σπίτι μου σπιτάκι μου γύρισα.....!!!

16 σχόλια:

ΜΑΡΙΒΙΛΗ ΤΣΟΛΑΚΟΥ είπε...

Ααααχχχ!! Ελλας το μεγαλειο σου!!!

σιδερενια η μανουλα:-)
Πηγαν ολα καλα και αυτο εχει σημασια:-))

Και...ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ:-)))

effie... είπε...

γειά σου Μαριβίλη μου ευχαριστώ. Πού μυαλό για μπλογκ και αναρτήσεις αυτό το διάστημα...τώρα σιγά σιγά επανέεεεεερχομαι :-)

magda είπε...

Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά και η μαμάκα σου θα περπατάει κανονικά, χωρίς πόνους.
Θλίβομαι για την κατάσταση που βρήκες...κρίμα...
Ξεκουράσου και εμείς σε περιμένουμε!
Πολλά φιλάκια και ευχές για ταχεία ανάρρωση!

Dennis Kontarinis είπε...

effie καλή μου φίλη
Χαίρομαι που ξαναγύρισες
Εύχομαι με τη μανούλα σου να πάνε όλα καλά Όσο για την κατάντια του ΕΣΥ στην Ελλάδα τα βλέπω το βράδυ στις ειδήσεις και ειλικρινά δεν μπορώ να το πιστέψω. Μα τι κατάντια είναι αυτή
Ο Θεός να βοηθήσει τη δόλια την πατρίδα μας
Τις ευχές μου στη μανούλα σου
Νάσαι καλά και θα τα λέμε
Ντένης

VAD είπε...

Θα τρέχει,θα τρέχει,ελεγμενο,το εχω και γω προγραμματισμενο,αλλά για μετά από εικοσι χρόνια:)
Περαστικά....

Κική Κωνσταντίνου είπε...

σιδερενια η μανουλα σου φιλη μου!!

next_day είπε...

Πολλά περαστικά να ευχηθώ για αρχή!!!
Καλά κάνεις και δεν συμβιβάζεσαι και όχι δεν είσαι υποχόνδρια.. Αν μη τί άλλο, θα έπρεπε να ζητάμε πολλά στο θέμα υγείας... αλλά όπως λες, είμαστε τόσο πιεσμένοι όταν πάμε στα νοσοκομεία που λέμε πότε θα βγούμε και τα υπόλοιπα τα προσπερνάμε!!!!

Φιλί Διαμαντένιο!

ola de palabras... είπε...

Περαστικά στη μαμά σας και αφού τέλος καλό όλα καλά καλό διάβασμα τώρα!

effie... είπε...

Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές μου λείψατε !!! :-)

@ Ντένη μου ούτε ο Θεός δεν μπορεί να βοηθήσει πια....

@ Vad έχεις καιρό ακόμα, σε 20 χρόνια αυτές οι επεμβάσεις θα είναι παιχνιδάκι,τι πράγμα είναι αυτό όμως με τα γόνατα βρε παιδί μου !!! Επιδημία !!!

καλημέρα είπε...

Σιδερένια Έφη μου,
γόνατα και μέση είναι τα πρωτα που την πατανε και μας τσακίζουν, άστα...

Φιλιά πολλά!

effie... είπε...

Αναστασία μου, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και για την ξενάγηση. Την ευχαριστηθήκα πολύ και χάρηκα που τα είπαμε από κοντά. Ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις, όσο βαστάν τα γόνατα να τρέχουμε ;-)

maria gouma είπε...

σιδερενια η μανουλα σου :) οσο για αυτα που λες οοοχι δεν εισαι καθολου περιεργη ουτε υποχονδρια εχεις απολυτο δικιο να νιωθεις ετσι! ειναι απο τα σοβαροτερα θεματα η υγεια μας! καλο σαββατοκυριακο! :)

Ελένη Λιντζαροπούλου ΙΙ είπε...

περαστικά στη μανούλα και...

Ναι, η αξιοπρέπεια είναι πολυτέλεια στην Ελλάδα στον τομέα της υγείας και όχι μόνο.

Θα συμφωνήσω μαζί σου απόλυτα.

Τα ίδια έζησα κι εγώ αμέσως μετά το Πάσχα... πιο ίδια δεν γίνεται.

Όλη η Ελλάδα ένα Νοσοκομείο που στην δεύτερη ματιά έχει τα χάλια του.

Τα φιλιά μου

caeser είπε...

Περαστικά στη μαμά σου και μακάρι να πάρει τα ...βουνά η γυναίκα...! Καλύτερα εκεί, παρά στο πιο σύγχρονο νοσοκομείο της χώρας!
Δεν μου λες ρε Effie... τα κάλυψες όλα με την περιγραφή σου? Για φακελάκια, δεν είδα να λες κάτι... Τι έγινε, εκτός απο τις περικοπές στα ...χαρτιά υγείας, κόψανε και τα "φακελάκια"??? (μακάρι δηλαδή!)
Όσο για το νοσηλευτικό προσωπικό ...μπράβο τους! Ξέρω και εγώ περιπτώσεις που διακρίνονται απο πολύ ευσυνειδησία και ανθρώπινο φιλότιμο, ακόμα και μέχρι την σύνταξή τους!

effie... είπε...

@ caeser ευχαριστώ για τις ευχές όσο για τα φακελάκια η επέμβαση ήταν διορθωτική δηλαδή δεύτερη φορά στο ίδιο γόνατο που είχε χειρουργηθεί τον Οκτώβρη και δεν πήγε καλά !!! εεε δε θα πληρώνουμε για να κουτσαθούμε !!!

Magia da Inês είπε...

Muita saúde, paz e alegrias para sua mãe e para você também.

Boa quinta-feira!
Beijinhos.
°º♫
°º✿ Brasil
º° ✿♥ ♫° ·.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

έγινα και top