About Me

Η φωτογραφία μου
Θεσ/νίκη, Greece
...είμαι εδώ κι αντέχω...κι ας φυσάει από παντού !!!!

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

Να μη κλείσει ο 9.58fm

…είχα σχεδιάσει πολλές αναρτήσεις για αυτό το καλοκαίρι, φωτεινές, μυρωδάτες και γεμάτες μουσικές αλλά όλα ήρθαν τα πάνω κάτω και αναγκάστηκα να μείνω εκτός μπλογκογειτονιάς για τουλάχιστον 2 μήνες.

Παρά τις αναποδιές και τις ανατροπές του καλοκαιριού κατάφερα να δραπετεύσω για μια βδομάδα, μη φανταστείς τίποτα το σπουδαίο, στο εξοχικό με τους γονείς, αυτές ήταν οι διακοπές για φέτος (ούτε σκέψη για περιπλανήσεις και ταξίδια) δεν ήταν καθόλου άσχημα βέβαια, φροντίδα της μαμάς, μπαξές, μπανάκι και χαλάρωση….

Κι εκεί που ξαλάφρωσα, πήρα χρώμα, ηρέμησε το είναι μου, με το που γύρισα πίσω άρχισαν τα κακά μαντάτα να μου χαλάνε την νιρβάνα που τόσο είχα ανάγκη !!!

Κλείνει λοιπόν ο Ραδιοφωνικός Σταθμός  9.58 fm  της ΕΡΤ3, θύμα της κρίσης και του σχεδίου αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ. Βλέπεις κατά τον κ Μόσιαλο ο Πολιτισμός είναι πολυτέλεια για λίγους στους καιρούς της κρίσης….Παρόλα αυτά δεν παραλείπουμε να φουσκώνουμε και να καμαρώνουμε σαν κόκορες λειράτοι για την πολιτιστική μας κληρονομιά (του παρελθόντος και περισσότερο του παρόντος) για την οποία δεν σκαμπάζουμε απολύτως τίποτα αλλά προσπαθούμε να την πουλήσουμε σαν προϊόν μαζί με τα κάλλη της χώρας μας !!! Κι επειδή είμαστε λίγοι εμείς οι “κουλτουριάρηδες” (κατά τους διοικούντες τεχνοκράτες πάντα) θα μας κάνουν τη χάρη να ενσωματώσουν το πολιτιστικό ραδιόφωνο κάπου μεταξύ ποδοσφαιρικών – αθλητικών ουρλιαχτών και πολιτικών υστεριών …. έτσι για να λέμε ότι στηρίζουμε τον πολιτισμό και την τέχνη. 

Την ΕΡΤ όμως κύριοι δεν την πληρώνουμε για να ανταγωνίζεται στα νούμερα της AGB τους υπόλοιπους ιδιωτικούς σταθμούς, αλλά για να υπάρχουν και διαφορετικές φωνές στα ερτζιανά (και στην τηλεόραση) κι ας απευθύνονται σε “λίγους”. Εμείς οι “λίγοι” λοιπόν θέλουμε να διατηρήσουμε το δικαίωμα “όλων” να μπορούν να επιλέγουν αυτό που τους αρέσει ανάμεσα σε  διαφορετικά πράγματα.  Ας μείνει και κάτι ουσίας όρθιο σε αυτή τη χώρα !!!

Έχω ξαναγράψει για τον 9.58 fm και σε παλιότερη ανάρτηση (μια φορά κι έναν καιρό ένα ραδιόφωνο), ακούω πολλές ώρες την ημέρα ραδιόφωνο και δεν κρύβω ότι τα τελευταία 11 χρόνια είμαι μόνιμα συντονισμένη στη συγκεκριμένη συχνότητα. Λυπάμαι πάρα πολύ ειλικρινά με αυτή την εξέλιξη και δεν θέλω να μπω στην συζήτηση αν πρέπει ή όχι να συνεχίσει να εκπέμπει ο συγκεκριμένος σταθμός (άλλωστε η θέση μου είναι ξεκάθαρη αφού είμαι φανατική ακροάτρια) θα πω μόνο ότι η ομοιομορφία και η ομογενοποίηση είναι βαρετή και δεν βοηθάει κανέναν αντίθετα η διαφορετικότητα  είναι πλούτος !!!  

Εύχομαι καλή τύχη στον 9.58fm τους συντελεστές του και τέλος σε όλους εμάς τους υπόλοιπους …..

6 σχόλια:

Thalassenia είπε...

Αν και δεν ακούω ράδιο, είμαστε και λίγο μακριά;-) στηρίζω όπως μπορώ τον 9.58fm γιατί έχουμε και συμπάθειες εκτός των άλλων.

Μακάρι να σωθεί κάτι γιατί θα ισοπεδωθούν τα πάντα τελικά.

Φιλιά θαλασσένια.

Avenida είπε...

Καλή σου ημέρα .

xristin είπε...

Αν και δεν ακούω τον συγκεκριμένο σταθμό και κρίμα που κλείνει αλλά βρε παιδάκι μου μήπως παραείναι πολλοί η κρατική ραδιοσταθμοί;
Μήπως θα πρέπει να συγκλίνουμε επιτέλους με τον μέσο ευρωπαικό όρο και με βάση πληθυσμιακά κριτήρια.

effie... είπε...

Καλημέρα σε όλους, χαίρομαι που επέστρεψα Θα ήθελα να συμπληρώσω κάτι στην ανάρτηση για τους φίλους που δεν γνωρίζουν τον 958 είναι το μοναδικό Πολιτιστικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 στη Βόρεια Ελλάδα και δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, αν αυτό έχει κάποια αξία....
@xristin καλά είναι τα πληθυσμιακά κριτήρια ας φροντίσουμε και για τα ποιοτικά, είναι κρίμα να σκουπιδοποιηθεί το δημόσιο ραδιόφωνο και η τηλεόραση, η προσωπική μου άποψη :-)

caeser είπε...

Αν απο ΕΝΑ πολιτιστικό ραδιόφωνο στη Βόρειο Ελλάδα, το αντικαταστήσουν με ΚΑΝΕΝΑ, τότε κανένα πληθυσμιακό κριτήριο δεν ανταποκρίνεται στο ...ΜΗΔΕΝ, αφου θα έπρεπε η Βόρεια Ελλάδα να είναι ακατοίκητη! Αλλά το μόνο ακατοίκητο, είναι το μυαλό των ανθρώπων που αποφάσισαν το κλείσιμο του μοναδικού πολιτιστικού ραδιοφώνου της Β. Ελλάδας!

effie... είπε...

Πάντα εύστοχος στα σχόλια σου caeser !!! Συμφωνώ :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

έγινα και top