About Me

Η φωτογραφία μου
Θεσ/νίκη, Greece
...είμαι εδώ κι αντέχω...κι ας φυσάει από παντού !!!!

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

η φρίκη του γέρου και ο Ποντικάς....

...άμα καρφωθεί η ιδέα στον γέρο άνθρωπο...άντε να του αλλάξεις το μυαλό, μπορεί να σε σκάσει, να σε τουμπανιάσει στην κυριολεξία και άκρη να μην βρεις.
Ο πρώτος, έκανε την εμφάνισή του φέτος το καλοκαίρι, 20 χρόνια που κατοικώ σε αυτή την περιοχή της Θεσσαλονίκης, πρώτη φορά παρουσιάστηκε πρόβλημα με ποντίκι. Τον είδε ο μπάρμπας του διπλανού διαμερίσματος να κόβει βόλτες μες την νύχτα στο μπαλκόνι... Δεν μπορώ να προσποιηθώ ότι δεν φρικάρισα με την ιδέα να κυκλοφορεί ποντικός στο μπαλκόνι καλοκαίρι καιρό με όλα τα παράθυρα ανοιχτά αλλά μετά το πρώτο σοκ......σκέφτηκα ......
Σε μια περιοχή, που μέχρι πριν λίγα χρόνια όπου έβλεπε το μάτι σου ήταν χωράφια -πρόσφατα μπήκε στο σχέδιο πόλεως- λογικό να υπάρχουν αρουραίοι του αγρού που λόγω περιορισμού του ζωτικού τους χώρου μαζεύτηκαν στα εναπομείναντα άκτιστα οικόπεδα και στις πυλωτές των πολυκατοικιών, ειδικά αυτών που έχουν κήπο...Οι δε πόντικες αυτού του είδους, είναι χορτοφάγοι, τρέφονται μόνο με χορταράκι και σκάβουν φωλιές στο χώμα (να' ναι καλά το διαδίκτυο για τις πληροφορίες) και ο βασικός λόγος για να τους εξολοθρεύσει κάποιος είναι γιατί καταστρέφουν φυτά και λουλούδια. Το πόσο ικανός είναι να σκαρφαλώνει δεν γνωρίζω πάντως για καλό και κακό χωρίς να υπάρχει η παραμικρή διάθεση αμφισβήτησης της παρουσίας του εν λόγω πόντικα στο διπλανό μπαλκόνι, ξεπατώσαμε ένα τεράστιο αναρριχώμενο φυτό  καθώς θεωρήσαμε ότι ήταν ιδανικό βοήθημα για σκαρφάλωμα και φώλιασμα, πράσινο πράσινο απ' έξω και μέσα κατάξερο.  Άσε που έχω μερικές αμφιβολίες για το είδος του ζωντανού που εθεάθη, γιατί από τις περιγραφές, μου φάνηκε περισσότερο ότι έμοιαζε με γάτα μαύρη που λιγουρεύτηκε το καλάθι σκουπιδιών που βρισκόταν στο μπαλκόνι.... αλλά .....είπαμε, άμα του μπει του γέρου η ιδέα !!!
Διαχειριστής και γείτονες θεωρήσαμε ότι δεν θα υπάρξει ξανά πρόβλημα αλλά όχι ... ο μπάρμπα Α. επέμενε, ανεβαίνουν πάλι έλεγε ... βρε από πού ν' ανέβουν ??? από τους σωλήνες απαντούσε (το αρούρι μπάτμαν) να κάνουμε μυοκτονία... Μα και μυοκτονία να κάνουμε θα ξανάρθουν, απέναντι έχουμε 30 στρέμματα χωράφι, αριστερά δεξιά πολυκατοικίες με γκαζόν γεμάτο φωλιές....πες μου εσύ ποιος ποντικός θα αφήσει τη φωλιά του στο χωράφι, το φρέσκο χορταράκι για να σκαρφαλώσει ειδικά στο διαμέρισμα του μπάρμπα Α. που έχει και σκύλο για να γεννήσει τα μωρά του, πες μου !!!
Κι έτσι μας κουβαλήθηκε ο σούπερ ποντικοεξολοθρευτής, πολυλογάς, όλο φανφάρες, έριξε λάδι στη φωτιά...εκατοντάδες ποντίκια έχετε, τόσα δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου (πώς θα βγει άλλωστε το μεροκάματο).
Φιλαράκι του μπάρμπα Α. πάνω στα τσίπουρα του ξέφυγε ότι η κόρη του τον έδιωξε κακήν κακώς από το σπίτι της στην Αίγινα γιατί στην προσπάθεια του να εξαφανίσει το εκεί κοπάδι ποντικών ξεπάστρεψε τον σκύλο της οικογένειας και δεν του μιλάει μέχρι σήμερα. Μα να βάζει το σκυλί πάνω από τον πατέρα της ??? παραπονιόταν...πώς έγινε χορτάτο σκυλί να φάει το ζαμπόν δόλωμα ??? αναρωτιόταν....
Κι όλο κόβουν βόλτες κάθε Σάββατο μπάρμπα Α. με Ποντικά παρέα και ελέγχουν τις τρύπες κι όλο σκοτώνουν κάμποσα αλλά ξεφυτρώνουν άλλα τόσα και τα φουσκώνει ο Ποντικάς στον γέρο κι έχει παλαβώσει ο άλλος, όλο βλέπει ποντίκια να τρεχοβολάνε στα περβάζια  -λες κι εμείς οι υπόλοιποι έχουμε τον μυστικό ποντικοδιώχτη-  έχει γεμίσει το μπαλκόνι του με αυτοκόλλητα που έχουν ειδική κόλλα και όλη μέρα δουλειά δεν έχει με αυτά ασχολείται .... άντε τώρα εσύ να πείσεις τον γέρο που του έχει μπει η ιδέα, ότι είναι υπερβολικός και κακώς επιτρέπουμε στον μανιακό εξολοθρευτή να αμολάει δηλητηριώδεις αμπούλες αλόγιστα .... Μπορείς ??? σε προκαλώ και σε προσκαλώ άμα μπορείς, κόπιασε χαχα......


6 σχόλια:

Thalassenia είπε...

Πρώτον αν τα βάλεις με γέρο άνθρωπο είναι ικανός να σε σκάσει:-)
Δεύτερον γελάω γιατί πριν καιρό μάλωνε το ζευγάρι,
Εκείνη: είναι ποντίκια σου λέω στο μπαλκόνι.
Εκείνος: πώς είναι δυνατόν τα ποντίκια να τρώνε λεμόνια, πουλιά είναι.
Εκείνη: τα πουλιά δεν πετούν τη νύχτα.
Εκείνος: και πώς ανεβαίνουν στο μπαλκόνι τα ποντίκια.
Εκείνη: από τον κισσό.
.........
Και δως του χλωρίνη κάθε μέρα και διαφωνία.
Λες να ήταν ποντίκια?
Εν Αθήναις παρακαλώ.

Ο δικός σας ποντικάς βρήκε τη χαρά του,χαχαχα.

φιλιά θαλασσένια

effie... είπε...

Thalassenia μου το πιθανότερο να ήταν γάτα αλλά πού να ξέρει κανείς, πρέπει να φυλάς όλη νύχτα ξάγρυπνος για να το δείς με τα μάτια σου !!! όσο για μάς εδώ η κατάσταση αρχίζει και ξεφεύγει, εγώ σήκωσα χέρια ψηλά ΠΑΡΑΔΏΘΗΚΑ :-)
ΦΙΛΙΆ

caeser είπε...

Ρε Έφη δε λες του παππού ότι η τεχνολογία κάνει θαύματα πια και να αφήσει τα ποντικοφάρμακα και να βάλει στο σπίτι του μια συσκευή απώθησης τρωκτικών, που και οικολογική είναι και τα κατοικίδια δεν ενοχλεί!
Δες εδώ:
http://www.telemarketing.gr/default.asp?pid=5&itm=8696&ct=80&la=1

Έχω ακούσει καλές κριτικές για την αποτελεσματικότητά της...

effie... είπε...

Καλημέρα, Βαγγέλη να σου πώ την αλήθεια ούτε που σκέφτηκα αυτή τη λύση....θα του το πω και βλέπουμε! Υπάρχουν και τέτοιες συσκευές που διώχνουν τους μανιακούς ποντικο-εξολοθρευτές ??? Έχω την αίσθηση οτι θα χρειαστούμε μία ;-)

magda είπε...

Effie μου καλημέρα και καλώς σε βρήκα!
Πολύ χαριτωμένο και...ανατριχιαστικό το κείμενο σου!!!:))
Πάντως πριν αρκετά χρόνια, στην Θεσσαλονίκη, νοίκιαζα ένα ρετιρέ, μόνον γλάστρες είχα και βρέθηκε ποντικάκι στην βεράντα μου.
Δεν το χωρούσε ο νους μου. Κι όμως, με διαβεβαίωσαν γείτονες, ότι σκαρφαλώνουν.
Τον πιστεύω τον παππού.
Φιλάκια

Magia da Inês είπε...

º° ✿
♥ °
Amiga,
Que bom ler seu texto.
Bom fim de semana!
Beijinhos.
Brasilº° ✿
✿♥ °

..(░)(░)
(░)(♥)(░)
..(░)(░)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

έγινα και top