About Me

Η φωτογραφία μου
Θεσ/νίκη, Greece
...είμαι εδώ κι αντέχω...κι ας φυσάει από παντού !!!!

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

…ένα πρόβατο ψάχνει για κήπο !!!

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
…έχω νεύρα, νεύρα…πολλά νεύρα, τόσα που τα έβλεπα και στον ύπνο μου, αιτία οι οικογενειακές συζητήσεις για την οικονομικό-πολιτική κατάσταση που ξεκινάνε με Ορεκτικό : πολιτικά,  Κυρίως : οικονομικά (προσφιλές θέμα λόγω επαγγέλματος του πατρός μου), Επίλογος: τα επαγγελματικά μου κατορθώματά !!!
Η λέξη κλειδί των δεινών μου είναι ανασφάλεια, μόλις την ακούσω με λούζει κρύος ιδρώτας, και σκέφτομαι…ωχ το έργο τό’χεις ξαναδεί, υπομονήηηηηηη !!!
Παρένθεση : Η προοπτική μιας ευχάριστης ζωής ΖΗΝ ΗΔΕΩΣ Επίκουρος…πηγή εδώ
…ΖΗΝ ΗΔΕΩΣ που για την επίτευξή της ο Επίκουρος προσέφερε ξεκάθαρες φιλοσοφικές συμβουλές. Το ζην ηδέως επιτυγχάνεται με την απουσία του πόνου και φόβου, ζώντας αυτάρκης και περιβαλλόμενος από φίλους.
Ο θεός δεν είναι για φόβο (διότι η θεϊκή δύναμη δεν απειλεί εκ φύσεως), ο θάνατος δεν προκαλεί ανησυχία (διότι δεν υπάρχει μετά θάνατο ζωή) και το καλό (ό,τι πραγματικά χρειαζόμαστε) εύκολα αποκτιέται, το δε κακό αντέχεται (ό,τι μας κάνει να υποφέρουμε, εύκολα μπορούμε να το υπομείνουμε). 
…λάθε βιώσας : ζήσε διακριτικά κατά την δική μου προσωπική ερμηνεία.
Κλείνει η παρένθεση.
Η λέξη κλειδί “ανασφάλεια” ανοίγει το κουτί με τις ατάκες :
…με τόσα προσόντα, αχ εμείς τα λέγαμε, αν είχες κάνει τότε αυτό … τώρα θα ήσουν ο άρχοντας των δαχτυλιδιών !!!!! (η τελευταία είναι καινούρια, καλή δεν μπορώ να πω ένας ευγενικός τρόπος να σε λένε αποτυχημένο)
ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑ (πώς οι κακές επιρροές –επίκουρος- μου στέρησαν τον θρόνο με λίγα λόγια)
…δούλεψα για να έχω μόνο ότι χρειάζομαι, ταξίδεψα με ελάχιστα ένα σακίδιο και καλή παρέα, χάρηκα τα χρώματα, τις μυρωδιές, ήπια και γέλασα με την ψυχή μου, ερωτεύτηκα, υπήρξαν στιγμές που κόντεψα να σκάσω από ευτυχία αλλά και πόνο, διάλεξα το επάγγελμά μου γιατί μου άρεσε, κουράστηκα, αδιαφόρησα για την κοινωνική καταξίωση μέσω του πλούτου, της εξωτερικής εμφάνισης, του αυτοκινήτου, των τετραγωνικών, της καλής δουλειάς, έδωσα βάση περισσότερο στα έργα και όχι στα λόγια, απέκτησα φίλους λίγους και πολύτιμους, χαίρομαι με τα μικρά πράγματα, κοιτώ τους ανθρώπους κατάματα,  προσπαθώ να κρατώ την ψυχή μου γαλήνια όσο γίνεται, υπομένω και ονειρεύομαι ακόμα !!!
Δεν σου φαίνεται και τόσο άσχημο ?
Κοστολόγιο φίλε μου όλα έχουν κοστολόγιο !!! Λέω πως είμαι στον σωστό δρόμο όσο αφορά τις πνευματικές μου αναζητήσεις (πολυτέλεια με τα σημερινά δεδομένα) αλλά στον υλικό τομέα αποτύχαμε παταγωδώς. 6ωρη εργασία με αναγκαστικές άδειες λόγω λήξης σύμβασης, εργασιακή ανασφάλεια…. ρε λες να έχουν δίκιο ? Γονείς είναι νοιάζονται…
Το πιθανότερο είναι όμως ότι αν τότε είχα κάνει το “αυτό”, θα ήμουν τώρα σίγουρα η αρχόντισσα  των δαχτυλιδιών  και θα έγραφα για τα προβλήματα της εμμηνόπαυσης σε μια προσπάθεια να κόψω τα ψυχοφάρμακα !!!
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
προσφιλής ατάκα : το πρόβατο που ξεφεύγει από το κοπάδι, το τρώνε οι λύκοι !!!
Αυτό είναι το τελειωτικό χτύπημα, σηκώνεται η τρίχα της παχιάς προβιάς μου κάγκελο…..

Μπέεεεεεεεεεεεεε, το έσκασα οικιοθελώς και όποιος παλιόλυκος τολμήσει να μου χαλάσει την αναζήτηση για τον “κήπο της αταραξίας” θα τον ΚαταΣΠΑΡΆΞΩ.
 ΤΕΛΟΣ

Υστερόγραφο
  • δεν είμαι καμιά κολλημένη αρχαιολάγνα.
  • επίτηδες χρησιμοποίησα καθαρεύουσα για να σε βασανίσω, γιατί είχα νεύρα, τώρα μου πέρασαν και πάω να βοσκήσω διακριτικά…όπως  πάντα !!!!

4 σχόλια:

ΛΕΩΝ είπε...

Ο "Κακός" λύκος είναι ένας μύθος...μη μασάς!
Καλώς σε βρήκα!

Kitchen Stories είπε...

Μ΄άρεσαν όλα! Και το "λάθρε βιώσας" ακόμα περισσότερο!
Καλώς βρεθήκαμε

effie... είπε...

Λέων & kitchenStories καλώς ορίσατε, η αλήθεια είναι οτι τόσα χρόνια εκτός κοπαδιού, εγώ κακό λύκο δεν είδα...ακόμα !!! ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια

Athens Girl είπε...

Αυτό με το πρόβατο, το μαντρί και τον λύκο πολύ φοριέται
Για να μας κρατάνε μαντρωμένους

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

έγινα και top