About Me

Η φωτογραφία μου
Θεσ/νίκη, Greece
...είμαι εδώ κι αντέχω...κι ας φυσάει από παντού !!!!

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

frida kahlo

“Τι χρειάζομαι τα πόδια εφόσον έχω φτερά για να πετάξω”
Frida Kahlo, μεξικανή ζωγράφος 1907- 1954


Για πρώτη φορά είδα έργα της  σε ένα βιβλίο πριν 15 χρόνια (πολύ πριν γυριστεί η ομώνυμη ταινία)  δεν είχα ακούσει το όνομά της ούτε γνώριζα κάτι για την ζωή της. Οι εικόνες με συγκλόνισαν με μάγεψαν δεν ξέρω ούτε μπορώ να προσδιορίσω τι ήταν αυτό που “άκουσα” βλέποντας τα έργα της, κάθε εικόνα και μια αποκάλυψη, ένιωσα ένα τσίμπημα στο διάφραγμα και σχεδόν βούτηξα μέσα στον κόσμο της. Αυτή είναι η ομορφιά της τέχνης νομίζω, στέκεσαι παρθένος απέναντι από το έργο και νιώθεις, ομορφιά, έκπληξη, δέος ακόμα και αποστροφή, αηδία,  φόβο, όποιο κι αν είναι το συναίσθημα έχει πετύχει τον σκοπό της. Μετά διάβασα την βιογραφία της και επιβεβαιώθηκε το αρχικό μου συναίσθημα. Ο πόνος είναι κοινός για όλους τους ανθρώπους, σωματικός ή ψυχικός, υπομένεις, φοβάσαι, παραιτείσαι… το αντίδοτο είναι επίσης κοινό, είναι η ίδια η ζωή, πολύτιμη, μοναδική, ξεχωριστή για να την ρουφήξεις χωρίς φόβο αλλά με πάθος. 


Υπάρχουν πολλοί ζωγράφοι που με συγκινούν αλλά η συγκεκριμένη είναι η αγαπημένη μου, εύχομαι κάποια στιγμή στη ζωή μου να περπατήσω στο μπλε σπίτι και να δω τα έργα της από κοντά.


φωτογραφίες των έργων  βρήκα εδώ και λεπτομέρειες εδώ  –  βιογραφία εδώ

Μπορείς να δεις και την ταινία frida η οποία έχει εξαιρετική μουσική

3 σχόλια:

Άγγελος είπε...

http://s1142.photobucket.com/albums/n613/Agelos_Anastasiou/sunsets%20in%20stoupa/. Συγνώμη που στο ξαναστέλνω αλλά ήθελα να βεβαιωθώ ότι θα πάρεις την σωστή διεύθυνση.Χρησιμοποίησε τις φωτογραφίες όπως θες. Ελπίζω να δουλέψει.

Unknown είπε...

Έζησε μια ζωή με φρικτούς πόνους άλλα έζησε και την αγάπη.
Στους πινάκες της, τα χρώματα είναι πολλή έντονα, αυτό δείχνει συνήθως ότι ήταν μια πολλή δυνατή γυναίκα και ότι είχε πολλή πάθος.

effie... είπε...

καλημέρα Ellada έχεις απόλυτο δίκιο οι πίνακές της τα λένε όλα !!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

έγινα και top